Geld verdienen met Marktplaats: zo doe je het!

Zou jij graag een extra zakcentje willen verdienen? Je kunt geld verdienen met Marktplaats door je oude spullen te verkopen.

Geld verdienen met Marktplaats

Iedereen heeft spullen die hij of zij niet meer gebruikt, die vooral in de weg liggen maar te mooi zijn om weg te doen. In dergelijke gevallen kan Marktplaats uitkomst bieden. Op Marktplaats.nl kan iedereen advertenties aanmaken om spullen te verkopen. Zo krijgen je oude spullen een nieuw leven bij de volgende eigenaar, en verdien jij een centje bij. Hieronder tips om geld te verdienen met Marktplaats plus waar je allemaal op moet letten.

Geld verdienen met Marktplaats: maak een profiel aan

De eerste stap naar geld verdienen met Marktplaats is het aanmaken van een profiel. Dit is gratis en kun je direct regelen via de website. Je moet een geldig e-mail adres invoeren en optioneel een telefoonnummer. Wanneer je profiel is aangemaakt kun je niet alleen advertenties aanmaken, maar ook reageren op advertenties van anderen.

Geld verdienen met Marktplaats: maak een goede advertentie

Om ervoor te zorgen dat je jouw spullen zo snel mogelijk verkoopt, zijn er een aantal belangrijke punten die je advertentie helpen opvallen. Zorg er allereerst voor dat je een duidelijke omschrijving gebruikt. Welke zoekwoorden gebruiken mensen die zoeken naar het product dat jij verkoopt? Zijn er meerdere zoekwoorden? Het is aan te raden om de belangrijkste zoekwoorden in de titel te zetten. Zorg dat je in de omschrijving de rest van de kenmerken beschrijft: geef aan om welk merk het gaat, het precieze type of model, de staat van het product en of er accessoires bijzitten bijvoorbeeld.

Geld verdienen met Marktplaats: maak goede foto’s

Het bijvoegen van mooie foto’s maakt het product dat je verkoopt meteen een stuk aantrekkelijker. Zorg dat de foto’s gemaakt zijn met daglicht, dat het gehele product (plus accessoires) duidelijk te zien is en maak eventueel detailfoto’s waar nodig. Deze foto’s helpen je om je spullen veel sneller te verkopen!

Geld verdienen met Marktplaats: de juiste vraagprijs

Het heeft geen zin om een product ver boven de waarde op Marktplaats te zetten, tenzij het een heel uniek product is. Bekijk daarom allereerst eens wat andere verkopers vragen voor hetzelfde product. Een tip is om net onder dit bedrag te gaan zitten, mits je zelf akkoord bent met het ontvangen van dat bedrag. Zo verkoop je sneller! De praktijk wijst uit dat advertenties met een (vaste) prijs het beter doen, dus voer liever niet ‘nader overeen te komen’ of ‘bieden’ in bij de prijs.

Geld verdienen met Marktplaats: wees bereikbaar

Veel mensen die een product kopen via Marktplaats willen dit meestal direct doen. Wanneer je een advertentie online hebt staan, is het dus belangrijk dat de toekomstige koper je kan bereiken. Je mailadres is verplicht, maar voeg ook vooral je telefoonnummer toe. Ben je niet altijd bereikbaar? Geef dit dan direct in de advertentie aan.

Heb jij nog tips voor het verkopen van spullen via Marktplaats?