Papierwerk onnodig bij minilening

Geen zin in documenten, contracten en formulieren? Dan is er goed nieuws: sinds kort is papierwerk onnodig bij minilening.

Papierwerk onnodig bij minilening

Indien jij snel geld nodig hebt is het laatste waar jij op zit te wachten dat jij met allerlei papieren te maken krijgt. Dit kost immers tijd en moeite en dat betekent dat jij lang op je geld moet wachten in sommige gevallen. Wanneer je bijvoorbeeld bij de bank een lening afsluit is er vaak sprake van een BKR toetsing. Voor de uitslag van deze toetsing bekend is gaan daar vaak weken overheen en tot die tijd zul jij geen geld ontvangen. Daar komt nog bij dat het in sommige gevallen helemaal niet mogelijk is om geld te lenen, bijvoorbeeld vanwege ontbrekende papieren of een BKR registratie. In dit soort situaties biedt een minilening uitkomst.

Wat is papierwerk onnodig bij minilening?

Een minilening is een speciaal soort lening waarbij jij met veel minder voorwaarden en papieren te maken krijgt. Het doel van de minilening aanbieders is namelijk online toegankelijke leningen aanbieden. Dat betekent leningen zonder zogenaamde BKR toetsingen of verplichtingen om papierwerk op te sturen. Een minilening heeft wel de beperking dat het enkel mogelijk is om een klein bedrag te lenen, namelijk tot zo’n 1000 euro. Wel krijg jij bij deze leningen veel mogelijkheden en veel vrijheid. Tot slot is het afsluiten van een minilening zeer gemakkelijk, aangezien jij niet op afspraak hoeft te komen.

Hoe werkt papierwerk onnodig bij minilening?

Er zijn aan minileningen minder voorwaarden en regels verbonden dan aan de standaard leningen die je bijvoorbeeld bij de bank afsluit. Dit is een keuze die de lening aanbieders zelf maken. Zij hebben gekozen voor een andere manier om de risico’s te beperken: het alleen aanbieden van leningen van kleinere bedragen. De risico’s blijven hierdoor automatisch lager. Dit betekent dat een BKR toetsing niet noodzakelijk is en ook papieren blijven meestal achterwege. Het is voor veel meer mensen mogelijk op deze manier een lening af te sluiten. De ervaring leert dat het in de meeste gevallen waarbij dringend geld nodig is, voldoende is enkel een klein bedrag te lenen. De online minilening verstrekkers proberen dan ook met deze leningen te voorzien in de vraag naar deze toegankelijke leningen van kleine bedragen.

Zo regel je direct papierwerk onnodig bij minilening

Ben jij ook geïnteresseerd in het afsluiten van een minilening? Je kunt dit snel en gemakkelijk regelen. Het enige dat je hoeft te doen is het doorlopen van de volgende stappen om snel geld op je rekening te ontvangen:
– Zoek een lening aanbieder op internet
– Vergelijk verschillende aanbieders op basis van de voorwaarden en lees altijd de voorwaarden goed door
– Vul het online aanvraagformulier in en doorloop eventuele andere stappen van het online aanvraag proces
– Wacht op de bevestiging van jouw aanvraag
– Het geld staat vaak nog dezelfde dag op je rekening, maar dit verschilt per aanbieder dus laat je goed informeren

Deze minileningen betekenen dus dat jij zonder papierwerk vaak 100 euro, 500 euro of 850 euro kunt lenen wanneer dat nodig is. Jij hoeft geen verdere afspraken te maken of papieren mee te sturen, maar kunt een lening aanvraag direct online voltooien.