Houd je aan je budget: onze 10 beste budgettips die je direct kunt toepassen!

Je aan je budget houden is soms best moeilijk, maar besparen loont wel. Houd je aan je budget met deze 10 tips die je direct kunt toepassen!

Met deze tips houd je aan je budget vast

Budgetteren is niet altijd even leuk, maar soms wel noodzakelijk. Om geld over te houden voor de dingen die je belangrijk vind, moet je erop letten dat je niet onnodig teveel geld uitgeeft. Daarom is het handig om deze tips op te volgen en je te houden aan je budget! Of je nu bespaart om je schulden af te betalen, voor een specifiek spaardoel of minder moet gaan uitgeven. Om te kunnen budgetteren, is het dus allereerst noodzakelijk dat je weet waar je geld precies naartoe gaat. Daarom is het goed om je inkomsten en uitgaven in kaart te brengen en te controleren waar je geld naartoe gaat. Je kunt het zo direct merken als je teveel geld ergens aan uitgeeft.

Houd je aan je budget met deze 10 tips:
Neem zelf eten mee
Het vergt even wat voorbereiding, maar door altijd zelf je eten mee te nemen bespaar je veel geld.

Kies voor water
Water is gratis en dus een stuk goedkoper dan koffie of frisdranken, en bovendien een stuk goedkoper!

Zeg vaker nee
Door eens nee te zeggen op een etentje, avond uit of concert kun je geld besparen. Je hoeft niet overal heen te gaan. Natuurlijk aan jou de overweging wat je wel en niet wilt afzeggen om geld te besparen.

Maak een weekmenu
Ook het maken van een weekmenu kan geld besparen: immers kun je in minder uitstapjes naar de supermarkt alle boodschappen doen (en voorkomen dat je onnodig dingen koopt) en neem je altijd een boodschappenlijstje mee.

Aanbiedingen
Aanbiedingen vind je vaak op de website van een supermarkt, maar ook zijn er speciale apps en reclamefolders. Kies een vaste dag in de week waarop je alle aanbiedingen checkt en stem dit af met je weekmenu en boodschappenlijst. Zo kun je optimaal profiteren van dit voordeel!

Betaal contant
Door je boodschappenbudget te pinnen en alleen contant geld mee te nemen, kun je nooit teveel geld uitgeven. Bovendien kun je gemakkelijk zien hoeveel je nog te besteden hebt!

Zeg je creditcard op
Niet alleen zijn aankopen met een creditcard duur (vanwege de rentekosten en transactiekosten), ook betaal je jaarlijks een bedrag voor het bezit van je creditcard. Niet bepaald voordelig dus, zeg hem dus direct op! Een prepaid creditcard is een goed alternatief als je er toch één nodig hebt.
Orden je portemonnee
Door in je portemonnee je budget te ordenen, kun je direct zien hoeveel geld je ergens aan hebt besteed. Het vergt wat voorbereiding, maar kan heel effectief zijn!

Houd je administratie op orde
Door je administratie goed bij te houden zie je geen rekeningen over het hoofd. Vaste lasten kun je direct automatisch inboeken. Geen aanmaningskosten meer!

Verzekeringen en abonnementen
Hoewel een goede verzekering belangrijk is, betaal jij wellicht teveel voor je verzekeringen. Denk aan ziektekosten, reiskosten en inboedelverzekeringen, maar ook je autoverzekering. Ben jij misschien dubbel verzekerd op bepaalde vlakken? Door dit eens na te gaan kun je veel geld besparen op jaarbasis.

Houd jij je aan je budget? Heb je nog tips die je wilt delen?