Verschillende leningen vergelijken en direct afsluiten

Het afsluiten van een lening is een keuze die weloverwogen gemaakt moet worden. Wij helpen je leningen vergelijken om de beste keuze te maken!

Leningen vergelijken op verschillende aspecten

Voor je over gaat tot het afsluiten van een lening, is het belangrijk om verschillende leningen af te wegen op basis van de juiste criteria. Waar de ene lening voordelig lijkt wegens een lage rente, kunnen er extra voorwaarden gelden. Ook is het belangrijk om altijd te controleren of je te maken hebt met een erkende kredietverstrekker en of de soort lening die je kiest past bij jouw wensen. Zo moet je bijvoorbeeld kiezen uit een persoonlijk krediet, doorlopend krediet, een flitskrediet of wellicht zelfs een zakelijke lening. Wij helpen je met leningen vergelijken en zetten enkele aandachtspunten op een rij.

Leningen vergelijken op basis van soort

Er zijn vele soorten leningen op de bank, die worden verstrekt door vele verschillende kredietverstrekkers. Zo kun je lenen bij je huisbank, maar zijn er ook onafhankelijke kredietverstrekkers actief op internet. Hoe weet je dat je kiest voor een veilige lening? De eerste stap naar veilig lenen is controleren of de kredietverstrekker officieel geregistreerd is bij de Autoriteit Financiële Markten. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan wat de eigenschappen zijn van de lening die je wilt afsluiten. Wil jij bijvoorbeeld de mogelijkheid hebben om af te lossen en op te nemen wanneer het jou uitkomt, zonder extra kosten? Dan is een doorlopend krediet interessant. Mits jij zoekt naar de laagste rente en je eenmalig wilt lenen, is een persoonlijk krediet interessant. Voor het lenen van geld op de korte termijn is een flitskrediet de beste optie, mits je goed de kosten en voorwaarden in de gaten houdt.

Leningen vergelijken op basis van prijs en kwaliteit

Voor de meeste mensen spelen prijs en kwaliteit van een lening de belangrijkste rol. Onderstaande checklist helpt je om na te gaan of je te maken hebt met een betrouwbare kredietverstrekker en gunstige voorwaarden.

– Kijk niet alleen naar rente
Een lage rente kan soms heel aantrekkelijk lijken, maar als er sprake is van een zeer korte looptijd of juist een hele lange looptijd, kun je alsnog duurder uit zijn. Bekijk ook of je te maken krijgt met extra kosten voor vervroegd aflossen of administratiekosten.

– Kijk naar de voorwaarden
Zijn de voorwaarden flexibel, is er ruimte voor eerder aflossen of opnieuw opnemen? Is er sprake van een overlijdensrisicoverzekering? Lees altijd de kleine lettertjes door en neem bij twijfel contact op.

– Service
Een goede klantenservice is heel wat waard. Staat de kredietverstrekker je te woord om vragen te beantwoorden, is het mogelijk om snel geld te ontvangen? Wil je een offerte ontvangen? Ga na wat de mogelijkheden zijn bij de kredietverstrekker van jouw keuze voor je een lening afsluit.

Leningen vergelijken en risico’s vermijden

Of je nu rood staat, een aankoop op afbetaling doet of een doorlopend krediet afsluit: geld lenen brengt risico’s met zich mee. Je gaat een betalingsverplichting aan, wat geldt kost en betekent dat je budget toereikend moet zijn. Ga daarom goed na of een lening binnen jouw budget past en wat het zal betekenen voor je bestedingsruimte in de toekomst. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting heeft een Risicometer Leningen opgesteld, om na te gaan wat een lening betekent bij verschillende scenario’s die zich in de toekomst voor kunnen doen. Zo sluit je een lening met een zeker gevoel af!

Wat vind jij van leningen vergelijken en waar baseer jij je keuze op?